Meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen over het complex Marie HeinekenpleinHier staan de meest gestelde vragen, met een link naar de antwoorden, staat uw vraag er niet tussen dan kunt u contact opnemen met de huismeester.

1.  Wat doe ik met mijn afval?

2.  Waar kan ik in de buurt parkeren en wat kost dat?

3.  Hoe kom ik aan een parkeervergunning in de parkeergarage achter ons gebouw?

4.  Wat is Falcon VvE Management bv en wat kan dit bedrijf voor mij betekenen?

5.  Waar kan ik in ons complex mijn fiets kwijt?

6.  Wat moet ik doen als ik mijn appartement verkoop?

7.  Wat doe ik bij geluidsoverlast van medebewoners?

8.  Wat moet ik doen bij lekkage?

9.  RAL-kleur Zonneschermen is 260 blauw

10. Balkonafscheiding

11. Verbouwen

12. Airco

13. Cameratoezicht

14. Vloerverwarming

15. Vervangen CV-ketel en CLV-systeem
 

 

Wat doe ik met mijn afval?

1. U kunt uw huisafval in de restafvalcontainers plaatsen op de begane grond. De restafvalcontainers worden twee keer per week geleegd. Het is niet de bedoeling dat u deze containers gebruikt voor grofvuil, papier, karton, dozen, glas en plastic. Dit dient u te deponeren in de daarvoor bestemde containers op het Marie Heinekenplein/Quellijnstraat. 

Grofvuil moet u op straat aanbieden. Voor het verwijderen van grofvuil moet u zelf een afspraak maken met de grofvuildienst van de gemeente.

 

Waar kan ik in de buurt parkeren en wat kost dat?

2. Alle informatie rondom parkeren op straat kunt u vinden op de website van de Gemeente Amsterdam. Met de gemeentelijke parkeervergunning voor ons gebied is het mogelijk te parkeren in de parkeergarage achter ons gebouw. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet vóór u de garage inrijdt of er nog plaats is voor vergunninghouders. Is het lichtje rood dan is er geen plaats meer voor vergunninghouders. Er zijn in totaal 50 parkeerplekken beschikbaar voor gemeentelijke vergunninghouders.

 

Hoe kom ik aan een parkeerabonnement in de parkeergarage achter ons gebouw?

3. Voor de parkeergarage achter ons gebouw is een beperkt aantal pasjes beschikbaar voor bewoners van ons pand. Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met APCOA, of mailen: iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat is Falcon VvE Management bv en wat kan dit bedrijf voor mij betekenen?

4. Ons complex is in technisch beheer bij Falcon VvE Management bv. Dat betekent dat u met vragen en problemen over het gebouw, naast bij de huismeester, ook terecht kunt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

. 

 

Waar kan ik in ons complex mijn fiets kwijt?

5. Iedereen heeft in ons complex de beschikking over een berging. Hier passen met gemak meerdere fietsen in. Dit is dan ook bij uitstek de plek waar u uw fiets kwijt kunt; tenminste als u uw fiets niet op straat wilt parkeren. Voor de bewoners zijn ook fietsenrekken in de kelder beschikbaar. Het is niet de bedoeling dat u uw fiets in andere gemeenschappelijke ruimtes plaatst. Doet u dat toch dan riskeert u een boete en verkeerd geplaatste fietsen in de kelder worden verwijderd. Het is, op last van de brandweer beslist verboden om fietsen op de galerijen of in gemeenschappelijke hallen of op gemeenschappelijke balkons te plaatsen.

 

Wat moet ik doen als ik mijn appartement verkoop?

6. Het is handig als u de VVE op de hoogte stelt indien u uw appartement verkoopt.

  

 

Wat doe ik bij geluidsoverlast van medebewoners?

7. Het bestuur van de VVE gaat ervan uit dat u zaken rondom geluidsoverlast zelf op lost met uw buren. Indien u er zelf echt niet uit komt, kunt u de huismeester vragen u te helpen en uw problemen ter informatie melden bij het bestuur

 

Wat doe ik als ik lekkage heb?

8. In het geval dat u lekkage heeft, neemt u zo snel mogelijk contact op met de huismeester en/of met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees ook hoe u waterschade kunt voorkomen in het artikel 'Voorkom waterschade' dat u vindt in het menu FAQ.

 

 

Zonnescherm

9. RAL-kleur zonneschermen is 260 blauw

 

 

Balkonafscheiding

10. Indien u interesse heeft in het plaatsen van een glazen balkonafscheiding, dient u het protocol glazen balkonafscheiding aan te houden.

 

 

Verbouwen

11. Bent u van plan te gaan verbouwen van met name sanitaire ruimte en keuken, neem dan contact op met het technisch beheer,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. voor een kort advies. Het kan zijn dat er bouwkundige verbeteringen kunnen worden toegepast met betrekking tot waterleidingen die (water) schade in de toekomst kan voorkomen.

Airco

12. Indien u interesse heeft in het plaatsen van een airco, dient u het protocol airco aan te houden.

 

Cameratoezicht

13. Voor het gebruik van camera’s (7 stuks in en rondom het gebouw) is een protocol cameratoezicht vastgesteld.

Vloerverwarming

14. Indien u interesse heeft in het aanbrengen van vloerverwarming, dient u het protocol vloerverwarming aan te houden.  

 

Vervangen CV-Ketel en CLV-systeem

15. Bent u van plan uw CV-ketel te vervangen? Houdt u er dan rekening mee dat niet alle CV-ketels geschikt zijn voor ons CLV-systeem. Het CLV-systeem van het Marie Heinekenplein voldoet aan de meest recente regelgeving (NPR 3378-45 uit 2017). Recent heeft MEAP (onafhankelijk expert CLV-systemen) dit middels een inspectie en rapportage bevestigd (dit MEAP rapport is te vinden op de portal van Newomij via Beheer Online onder gebouw en belangrijke documenten). Een aantal CV-installateurs stelt extra eisen aan het CLV-systeem. Hierdoor kunnen deze installateurs geen CV-ketels leveren op het Marie Heinekenplein. O.a. de firma Bennink (https://www.benninkbv.nl) is wel in staat CV-ketels op het Marie Heinekenplein te installeren.