Nieuwsbrief januari 2021

Met deze nieuwsbrief wil het bestuur van de VvE Heinekenplein u informeren over (de voortgang van) actuele onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn.

Protocol bij overtreding huisregels huishoudelijk reglement

In toenemende mate wordt bij het bestuur geklaagd over de schending van de huisregels die in ons appartementencomplex gelden. De klachten hebben vooral betrekking op geluidsoverlast door harde muziek gedurende de nacht, over krakende vloeren van bovenburen en over het werpen van voorwerpen naar buiten zoals sigarettenpeuken.

Boren, zagen e.d. zijn toegestaan tussen 08.00 en 21.00uur op werkdagen en tussen 10.00 en 21.00uur op andere dagen. Aan bewoners die werkzaamheden uitvoeren of laten uitvoeren wordt verzocht de medebewoners over de aanvang en einde en de aard van de werkzaamheden te informeren door het ophangen van mededelingen op de prikborden in beide entrees!

Het bestuur is belast met het toezicht op de naleving van de huisregels en kan na een waarschuwing een geldboete opleggen van €100 per overtreding.

Na melding van een klacht zal het bestuur eerst aan de eigenaren (en/of huurders) vragen de situatie in onderling overleg op te lossen. De klachten die desondanks bij het bestuur binnenkomen dienen te zijn onderbouwd. Daarmee wordt bedoeld dat ze worden ondersteund door overzicht van incidenten, andere personen die van de overlast getuige zijn, door processen-verbaal van de politie e.d. Een klacht zonder zodanige onderbouwing kan bij ontkenning door de vermoedelijke veroorzaker niet in behandeling worden genomen. Het bestuur verzoekt de bewoners de huisregels goed na te leven en klachten bij het bestuur van voldoende onderbouwing te voorzien.

Wijs ook uw huurders alstublieft hierop.

Verbouwing Heineken Experience

Binnenkort ontvangen de eigenaars/bewoners van de Heineken Experience een uitnodiging voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst (digitaal) over de verbouwingsplannen van de Heineken Experience. Aanvullend wordt er een brochure in het Nederlands en Engels verspreid en gaat er een speciale website (Nederlands en Engels) komen.

Wijs ook uw huurders alstublieft hierop.

Vervanging (lekke) ramen

Tijdens de ALV vergadering van oktober kwam aan de orde dat in de Akte van Splitsing het glas niet voor rekening is van de VvE, het is een aangelegenheid van de eigenaars. Daarnaast is er voor het vervangen van het glas niet gereserveerd en laten de middelen een grote investering hierin niet toe. Omdat voor het komende buitenschilderwerk steigers worden geplaatst is dat het moment om glas te vervangen. Individuele bewoners kunnen bij het schildersbedrijf een offerte vragen voor het vervangen van de ramen aan de voorzijde van het gebouw. Eigenaars kunnen dan zelf bepalen hieraan wel of niet mee te doen, de kosten zijn voor eigen rekening.

Bewoners kunnen contact opnemen met de heer Ali Coban van Mens-Zeist op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak, inmeten en maken offerte voor vóór 15 maart 2021. Het schilderwerk is gepland voor april/mei.

Bestuursleden gezocht

Het bestuur van de Vereniging van Eigenaars Flatwoningen Heinekenplein is op zoek naar eigenaars die interesse hebben in een rol binnen het bestuur om zo meer betrokken te zijn bij het reilen en zeilen en het behoud van ons gezamenlijke gebouw.

Het bestuur vergadert gemiddeld 1 x per 2 maanden. De voertaal is Nederlands in woord en geschrift. Vraag vooral meer informatie over het bestuurslidmaatschap door contact op te nemen met Fred Salomon, voorzitter, of Annemarie Möhle, secretaris, via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ongenode gasten

Afgelopen week zijn er weer ongenode gasten geweest die rotzooi hebben gemaakt op de 14e verdieping. Het bestuur vraagt u nogmaals extra op te letten dat u niemand binnen laat die hier niet thuis hoort. Daarnaast verzoekt het bestuur de bewoners bij het opmerken van ongenode gasten en overlast direct een melding te doen bij de site van de gemeente https://meldingen.amsterdam.nl/incident/beschrijf of telefonisch via 0900 8844.

Wijs ook uw huurders alstublieft hierop.

Download deze nieuwsbrief