Nieuwsbrief juli 2021

Met deze nieuwsbrief wil het bestuur van de VvE Heinekenplein u informeren over (de voortgang van) actuele onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn.


Planning schilderwerkzaamheden

In de week van maandag 23 augustus start Mens-Zeist met schilderwerkzaamheden van de voorzijde van het gebouw. De totale werkzaamheden gaan ongeveer 7-8 weken duren afhankelijk van de weersomstandigheden. De bewoners die de keuze hebben gemaakt om lekke ruiten of PH-ramen te laten vervangen zullen d.m.v. een aparte brief eind juli verder geïnformeerd worden door Mens-Zeist. Glasbewassing kan ten tijde en kort na het schilderwerk niet uitgevoerd worden.

Wijs ook uw huurders alstublieft hierop.

CLV-systeem

Bent u van plan uw CV-ketel te vervangen?

Houdt u er dan rekening mee dat niet alle CV-ketels geschikt zijn voor ons CLV-systeem. Het CLV-systeem van het Marie Heinekenplein voldoet aan de meest recente regelgeving (NPR 3378-45 uit 2017). Recent heeft MEAP (onafhankelijk expert CLV-systemen) dit middels een inspectie en rapportage bevestigd (dit MEAP rapport is te vinden op de portal van Newomij via Beheer Online onder gebouw en belangrijke documenten). Een aantal CV-installateurs stelt extra eisen aan het CLV-systeem. Hierdoor kunnen deze installateurs geen CV-ketels leveren op het Marie Heinekenplein. O.a. de firma Bennink (https://www.benninkbv.nl) is wel in staat CV-ketels op het Marie Heinekenplein te installeren.

Aankondiging verbouwing

Aangezien de afgelopen periode veel overlast is geweest door verbouwingen, verzoekt het bestuur u als u plannen heeft om te verbouwen de huismeester, Eric van der Hoest, hierover te informeren en hem in 5-voud de planning in Nederlands en Engels aan te leveren met de gegevens van de contactpersoon, zodat deze mededeling op de prikborden en in de liften bevestigd kan worden.

Verhuur

Het is ons bekend dat sommige woningen worden verhuurd aan meerdere personen. Wij attenderen u er op dat de gemeente Amsterdam hierover stringente regels hanteert.

Als u een woning verhuurt en deze wordt bewoond door 3 of meer personen die geen gezin vormen, dan hebt u een vergunning voor kamerverhuur nodig. Woont u zelf ook in de woning dan moet u zichzelf meetellen als bewoner. Iedere huurder moet een eigen huurcontract krijgen.

Overtredingen kunnen bestraft worden met boetes die oplopen tot € 21.750,-.

Wij adviseren eigenaren op wie deze regels van toepassing zijn en die geen vergunningaanvraag bij de gemeente hebben ingediend dit alsnog te gaan doen. Zo voorkomt u dat u een hoge boete wordt opgelegd.

Rental

We are aware that some properties are rented out to several people. We would like to draw your attention to the fact that the municipality of Amsterdam has strict rules in this regard.

If you rent out a house and it is occupied by 3 or more people who are not a family, then you need a room rental permit. If you also live in the house yourself, you must count yourself as a resident. Each tenant must have their own rental contract.

Violations can be punished with fines of up to € 21,750.

We advise owners to whom these rules apply and who have not submitted a permit application to the municipality to do so. This will prevent you from being fined a large amount.

Bestuursleden gezocht

Het bestuur van de Vereniging van Eigenaars Flatwoningen Heinekenplein is op zoek naar eigenaars die interesse hebben in een rol binnen het bestuur om zo meer betrokken te zijn bij het reilen en zeilen en het behoud van ons gezamenlijke gebouw.

Het bestuur vergadert gemiddeld 1 x per 2 maanden. De voertaal is Nederlands in woord en geschrift. Vraag vooral meer informatie over het bestuurslidmaatschap door contact op te nemen met Fred Salomon, voorzitter, of Annemarie Möhle, secretaris, via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download deze nieuwsbrief